Menu

MASIH TERUS SIMPAN EMAS WALAUPUN…

Menyimpan sebahagian pendapatan adalah sifat mulia yang dapat mengelak diri dari boros dan membazir. Menyimpan sebahagian pendapatan tidak menjadi sebab seseorang itu kikir/kedekut bahkan menyelamatkan diri dan keluarganya dari meminta-minta. Tidak cukup dengan itu, simpanan wang atau emas nanti akan memampukan seseorang memberi pula kepada orang lain melalui zakat/sedekah.

Begitulah yang difikirkan oleh sebuah keluarga bahagia. Mereka meneruskan simpanan emas secara konsisten walaupun sudah memiliki sebuah kehidupan yang agak senang. Memiliki sebuah rumah yang selesa, kereta yang sederhana dan beberapa buah motosikal yang semua itu sebahagiannya hampir selesai pinjaman dan ada yang telah menjadi hak milik penuh.

Tetapi suami isteri keluarga ini masih terus menyimpan emas untuk menghadapi kegunaan hari-hari selepas persaraan mereka. Walaupun sudah mempunyai simpanan KWSP tetapi simpanan emas sebagai backup tambahan. Ya, berapa lama sangat simpanan KWSP mampu untuk menampung perbelanjaan harian selepas bersara.

Selain itu, sebagai ibu bapa mereka juga menyediakan tabungan emas untuk anak-anak sebagai persediaan melangkah ke alam pengajian tinggi. Apatah lagi jika mereka berpeluang ke luar negara sudah tentu menelan belanja yang besar. Mudahan simpanan emas untuk pendidikan ini mampu menyelamatkan anak-anak dari berhutang sebelum bekerja.

Antara lain, suami isteri ini turut berusaha menyimpan emas dengan konsisten untuk meninggalkan sedikit harta buat anak-anak jika berlaku perkara yang tidak diingini ( na’uzubillahu min zalik ). Musibah yang boleh menyebabkan terputus pendapatan untuk menanggung anak isteri. Dengan adanya simpanan emas insya-Allah boleh lah digunakan untuk menampung perbelanjaan harian anak isteri. Mungkin tidak mampu menampung berpuluh tahun tetapi sekurangnya mampu ‘bernafas’ sementara ada rezeki lain diperolehi.

Demikianlah kesungguhan mereka! Sebuah keluarga yang mempunyai kehidupan yang selesa walaupun tidak mewah tetapi masih berusaha menyimpan emas secara konsisten. Bagaimana kita ?

JOM ! BINA IMPIAN ANDA DENGAN EMAS
…………………………….

Nak tahu lebih lanjut boleh CALL / SMS saya : 0123243508
ATAU whatsapp:
http://www.wasap.my/60123243508/

Insya-Allah, saya bantu anda memulakan simpanan emas dengan zero kos!

Saya ada sediakan Channel Telegram khusus untuk update informasi terkini tentang emas, aktiviti Public Gold, dan motivasi kewangan.

Untuk join, tuan/puan boleh klik link ini https://t.me/mohdasrizolkafli

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *