Menu

MENGUMPUL EMAS DENGAN PANTAS CAPAI TARGET

Guru emas saya, Tuan Syukor Hashim ada memberikan beberapa tips berkaitan teknik untuk membantu mereka yang berminat menyimpan emas supaya cepat mencapai matlamat simpanan emas mereka. Teknik ini sangat penting supaya kita tidak leka dan lalai untuk memburu matlamat dan impian yang ingin diperolehi.

2 kaedah yang boleh diamalkan adalah:

1- Beli emas 1 gram setiap bulan

Walaupun bermula dengan jumlah yang kecil tetapi jika berterusan insya-Allah akan membuahkan hasil. Teknik ini adalah seperti berikut:

 1. Anda pasang niat dan impian yang jelas. Letak impian yang anda ingin capai dengan simpanan emas ini. Anda niatkan saja beli emas 1 gram sebulan sebagai ‘forgotten saving’ (simpanan untuk dilupakan). Boleh gunakan kemudahan GAP untuk membuat simpanan emas dengan mudah, murah dan patuh syariah.
 2. Setiap kali dapat gaji, anda terus beli 1 gram emas. Tak perlu tengok harga. Beli 1 gram dan lupakan. Matlamat anda adalah bertambahnya gram.
 3. Jika budget anda agak ketat pada bulan tersebut, ikhtiarkan juga simpan 1 gram bulan itu. Jangan berhenti walaupun ada masalah. Perlu usaha lebih sikit.
 4. Kalau ada rezeki tambahan seperti bonus, BRIM, elaun atau keuntungan berganda anda boleh beli lebih gram. Tips! Seelok-eloknya 50% daripada duit durian runtuh itu anda gunakan untuk membeli emas.
 5. Jika anda berminat untuk melihat hasil simpanan emas ini, anda boleh keluarkan emas fizikal daripada akaun GAP anda dan simpan sendiri. Pegang gold bar atau dinar ni lain perasaannya.

2- Kejar perolehi 5 gram !

Teknik ini akan ‘memaksa’ diri anda menyimpan emas di dalam mod “pantas”.
Anda target untuk mendapat sekeping emas 5 gram yang cantik. Tengok gambar emas 5 gram kat bawah.

Cara-cara untuk kejar 5 gram :

 1. Anda perlu buka akaun GAP Public Gold dengan nilai permulaan 1 gram (kalau lebih pun tak apa, asalkan dengan gandaan 1 gram).
 2. Kenapa anda perlu menggunakan GAP ?
  Sebab GAP membolehkan anda membeli emas serendah 1 gram dengan harga murah! Jika anda belum tahu Public Gold GAP, boleh dapatkan maklumat di sini ( klik Program Kumpul Emas ).
 3. Anda FOKUS untuk top-up akaun GAP anda sebanyak 5 gram secepat mungkin. Jangan terpengaruh dengan harga emas semasa. << FOKUS anda adalah untuk mengejar 5 gram >>.
 4. Anda boleh buat satu jadual simpanan untuk membolehkan anda memantau prestasi simpanan dengan mudah !
  Dari gram 1, gram 2, gram 3, gram 4 dan gram 5 YES! SUCCESS. Tandakan setiap kali anda menambah gram.
 5. Selepas cukup 5 gram ini, anda terus keluarkan jongkong emas 5 gram daripada akaun GAP anda. (p/s: Memandangkan anda kena tinggalkan baki 1 gram dalam akaun GAP, jumlah emas yang perlu ada di dalam akaun GAP anda adalah 6 gram)
 6. Senang saja nak keluarkan emas fizikal. Anda cuma perlu mohon syarikat hantar melalui GIT ( Gold In Transit ) sahaja melalui akaun GAP. Semua dengan online saja. Yes! 5 gram sudah ada dalam genggaman.
 7. Jongkong emas 5 gram ini kemudiannya MESTI diletakkan dalam beg duit anda (seperti gambar di bawah).
 8. Bayangkan aura emas 5 gram dalam wallet anda. Fuh! Terasa keseronokannya. Bila anda simpan emas dalam beg duit, senang untuk anda tengok-tengok emas ini dengan kerap.
 9. Emas yang anda selalu tengok akan mempengaruhi minda di bawah sedar. Anda akan rasa seronok dan bermotivasi lagi untuk mengejar banyak emas 5 gram sehingga tercapai impian anda.
 10. Emas 5 gram lebih mudah nak kejar berbanding emas yang lebih besar. Jadi anda lebih bermotivasi. Ia ibarat kejayaan kecil yang senang dicapai.
 11. Anda ulangi teknik-teknik di atas untuk mendapatkan 5 gram kedua, ketiga…keempat dan seterusnya. Anda boleh simpan kepingan kedua, ketiga dan seterusnya di dalam gold card holder.

Cuba amalkan teknik ini secepat mungkin. Anda mungkin terkejut dengan kemampuan anda mengumpul emas. Semoga tips ini sangat bermanfaat untuk anda dan anda berjaya mencapai impian dengan simpanan emas.

Kredit: Tuan Syukor Hashim

Sekian dari saya, wassalam.

JOM ! BINA IMPIAN ANDA DENGAN EMAS

Insya-Allah, saya boleh bantu anda memulakan simpanan emas dengan zero kos !

Nak tahu lebih lanjut boleh CALL / SMS saya : 0123243508
ATAU whatsapp: http://www.wasap.my/60123243508/

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *