Menu

Raya 2020 : Salam Aidilfitri 1441H

Assalamualaikum dan salam bahagia.

Alhamdulillah, setinggi-tinggi pujian dan kesyukuran kepada Tuhan yang mengatur alam bahkan selayaknya disembah.

Selesai sudah madrasah tarbiyah Ramadhan yang pasti banyak menguji peribadi muslim. Mudah-mudahan kita berjaya melaluinya dengan jaya dan segala amal ibadah kita diterima Allah Taala. Insya-Allah kita raih pula “Ramadhan” kedua dengan meneruskan ibadah puasa sunat 6 hari di bulan Syawal.

Sudah pasti hari raya tahun ini sangat berbeza dalam sejarah hidup kita apabila solat sunat Aidilfitri hanya dapat dilaksanakan di rumah masing-masing bersama keluarga. Ziarah juga mungkin tidak serancak tahun-tahun lalu. Dan yang paling terasa apabila tidak dapat pulang ke kampung beraya sama emak dan ayah serta adik beradik. Mungkin ada hikmah dan peringatan dari apa yang sedang kita hadapi hari ini.

Walau bagaimanapun, hari raya Aidilfitri tetap disambut seadanya bagi menyatakan syiar agama setelah sebulan umat Islam berpuasa dan beribadah di bulan Ramadhan. Kita juga masih beruntung dapat menggunakan teknologi sedia ada untuk berhubung sesama ahli keluarga, saudara dan rakan-rakan. Bersyukurlah.

Dengan ini saya sekeluarga mengambil peluang mengucapkan – SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI, MAAF ZAHIR DAN BATIN terutama kepada mereka yang mengenali kami.

Aidilfitri 2020 #PKPB

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *